Gode råd om varme

1. Fyr den af

​- og udnyt din fjernvarme fuldt ud

Fjernvarmen leverer varme, og dit lokale fjernvarmeværk skal gerne have koldt vand tilbage. ​Dit udgående fjernvarmerør skal altså være lunkent eller køligt. Sådan er systemet mest effektivt, og varmen bliver billigst mulig for dig.

2. Luft ud

​- for fulde gardiner. Og luk for varmen imens. Selvom det er koldt udenfor, skal du lufte ud hver dag med alle vinduer åbne og gennemtræk i ti minutter. Det fornyer luften, uden at vægge og møbler bliver kolde.

3. Start på '3​'

Alle termostater i rummet skal stå på det samme. Når du skruer op på '3', svarer det til 21 graders varme. Tænk over, at for hver ekstra varmegrad øger du dit energiforbrug med 5 procent.

4. tænd dem

​- tænd alle rummets radiatorer, ikke kun den, du sidder ved. Du udnytter din fjernvarme mest effektivt ved at bruge alle radiatorerne. Gem ikke en radiator bag sofaen. En radiator skal være tændt og have luft omkring sig.

5. Luk døren

​- luk døren til soveværelset og de andre kolde rum. Vi kan godt lide, at stuen er varm og soveværelset lidt køligere. Men luk døren mellem værelser med forskellige temperaturer. Sådan udnytter du varmen mest effektivt.

6. Mindst 16 grader

​- mindst 16 grader er en god tommelfingerregel. For under 14 grader risikerer du at skade bygningen og få problemer med fugt. Med fjernvarme sparer du næsten ingenting, hvis du lukker helt for varmen om natten.

7. Brug huset

- brug bruseren og opvaskebaljen - og spar på det varme vand. Der går 125 liter vand på et fyldt badekar, mens 5 minutter under bruseren kun koster 45 liter vand. Tænk over, hvor du kan spare på det varme vand.

8. Aflæs måler

​- mindst en gang om måneden. Måleren viser dit forbrug og kan afsløre utætheder i systemet, selvom der normalt ikke er problemer med fjernvarmen. Kontakt dit fjernvarmeselskab, hvis du finder uregelmæssigheder på dit forbrug eller din måler.

9. Fjernvarme

​- husk at fjernvarme er billigere - både for dig og for miljøet. Brug så vidt muligt fjernvarmen for miljøets og for din varmeregnings skyld. Hold varmen med omtanke.

10. Lær mere

​- hjælp fjernvarmen - og hjælp os alle sammen.

Kender du din fjernvarme? Ellers besøg www.fjernvarme.dk og hjælp os med at holde Danmarks varmeforbrug nede. Lær dig selv og dine nærmeste at bruge fjernvarmen rigtigt. Det er i vores allesammens interesse.

Kontakt os

Vi hører gerne fra dig, såfremt du har spørgsmål til din regning, vores ydelser eller noget helt tredje.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvorfor vælge Balling-Rødding Varmeværk?

Varmeværk med over 1000 forbrugere

Vores formål er at drive fjernvarmeforsyning i Balling og Rødding. Bestyrelsen består af 5 medlemmer som sørger for at gældende kommune- og varmeplaner respekteres.​

Beregn nemt og hurtigt tilskud hos os

Du kan nemt og hurtigt beregne og søge tilskud hos os, hvis du skal energirenovere. Kontakt Balling-Rødding Varmeværk i dag for mere information.

Vi giver gerne gode råd om varme

Få gode råd til fuld udnyttelse af din fjernvarme og spar penge i det lange løb. Vi har samlet en række råd som sparer dig tid og penge, og endda hjælper miljøet.

Balling-Rødding Varmeværk  •  Industrivej 17, 7860 Spøttrup  •  CVR: 27173012

Kundeservice: 70 60 20 24 •  E-mail: info@brvv.dk